Wat een jaar

2020, een jaar om nooit te vergeten. Ongeziene uitdagingen kwamen op ieders pad: ziekte, rouw, een moeilijke balans tussen werk en privé, inkomensverlies, isolement, ... Levens veranderden ingrijpend.  

Ik startte op 1 april 2020 onverwacht thuis aan de computer als nieuwe algemeen directeur van het Huis. Crisisvergaderingen beheersten meteen de agenda. De plotse, harde lockdown dwong ons in versneld tempo anders te werken. Ook de collega’s van het Huis moesten razendsnel schakelen. Aan de computer thuis klanten bedienen, telefonisch onthaal, werken op afspraak, online conversatietafels, virtuele oefenkansen, webinars organiseren, … 

Ondanks alle beproevingen waaide er ook een innovatieve wind. Ontwikkelingen die al eerder in gang waren gezet, kwamen in een stroomversnelling terecht. We sloegen volop aan het digitaliseren en pasten onze manier van werken grondig aan. Pandemie of niet, we bleven een open Huis,  in de virtuele en de reële wereld. Onze klant blijft centraal staan in elke keuze die we maken tussen digitale en fysieke dienstverlening. 

Dank aan alle medewerkers voor hun sterke realisaties in dat buitengewone jaar!

Patrick Manghelinckx
Algemeen directeur Huis van het Nederlands Brussel

© Ivan Put